ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ www.ferret.gr ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ FERRET ΣΕ ΧΑΡΤΙ

Μπορείτε και εσείς να υιοθετήσετε ένα ferret!

Μπορείτε και εσείς να κατανοήσετε τελικά τί είναι αυτό που μας κάνει να τα αγαπάμε τόσο πολύ και να παλεύουμε για το καλύτερό τους.

Το site αυτό υπάρχει, πέρα των άλλων, για να ενημερώνει και να μορφώνει τους ενδιαφερόμενους για τα ferrets για όλη την Ελλάδα. Το κάθε κατοικίδιο ζώο, ανεξαιρέτως, απαιτεί ειδικές γνώσεις και μεταχείριση ώστε να επιτευχθεί μια αρμονική συμβίωση με τον άνθρωπο και να συνυπάρχουν αξιοπρεπώς. Το ίδιο ισχύει και για τα κουνάβια, οπότε πριν αποφασίσετε να αιτηθείτε για υιοθέτηση, θα πρέπει να έχετε διαβάσει όλο το υλικό αυτού του ιστοτόπου, ώστε να γνωρίζετε όλες τις απαιτήσεις που προυποθέτει.

Είναι γνωστό πως τα οικόσιτα και εξημερωμένα ferrets έχουν μεγάλες διαφορές με τα αυτά της άγριας ζωής. Επομένως, ένα κουνάβι που ζει με έναν άνθρωπο και εξαρτάται από αυτόν, αν για κάποιο λόγο βρεθεί μόνο του σε περιβάλλον εκτός του χώρου που στεγάζεται, δεν θα μπορέσει να επιβιώσει παραπάνω από μερικές μέρες, αν σταθεί τυχερό. Ένας κακός και ανεύθυνος ιδιοκτήτης που δεν προσέχει και πιθανώς του ξεφύγει το κατοικίδιό του, είναι απίθανο να το ξαναβρεί εφόσον μπορεί να μετακινηθεί και να κρυφτεί όπου θέλει, συν του ότι οι εξωτερικοί παράγοντες μιας πόλης μπορούν να το σκοτώσουν ακαριαία. Για αυτό μην ψάχνετε αδέσποτα ferrets στον δρόμο, δεν πρόκειται να βρείτε!

Έτσι, δίνουμε πολύ προσοχή στην υιοθεσία νυφιτσών και είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί με το πού δίνονται τα μικρά. Το να ξεφύγει μία νυφίτσα σημαίνει ΘΑΝΑΤΟΣ για το ζώο, λόγω ελαχιστοποίησης των ενστίκτων επιβίωσης, αλλά και λόγω του περιβάλλοντος, ειδικά αν είναι στην πόλη.

Ένας κακός ιδιοκτήτης που χάνει το κουνάβι του πρακτικά το σκοτώνει. Ένας κακός ιδιοκτήτης που ταΐζει το κουνάβι του τροφή που δεν είναι ειδική για τα ζώα αυτά, ή το ταΐζει άσχετες τροφές (π.χ. σκυλοτροφή), καταδικάζει το κατοικίδιο ζώο να αναπτύξει καρκίνους και πολλές άλλες μορφές ασθενειών. Η φράση »είμαστε ο, τι τρώμε», ισχύει και στα ferrets!

Επειδή λοιπόν, ένας ακατάλληλος ιδιοκτήτης αποτελεί πρακτικά απειλή για το κατοικίδιο ζώο του, και του προκαλεί λόγω ανάρμοστης μεταχείρισης, είτε τον θάνατο, είτε σοβαρές επιβαρύνσεις στην υγεία και την ευζώια του, υπάρχει μια διαδικασία σύμφωνα με την οποία εγκρίνονται ή απορρίπτονται υποψήφιοι που θέλουν να υιοθετήσουν. Έχουμε την ιδεολογία και την θέληση να τα φροντίσουμε, ώστε ακόμα και 100 ferrets να έχουμε, προτιμούμε να τα κρατήσουμε και να πασχίζουμε για την συντήρησή τους, παρά να δοθούν σε ακατάλληλα άτομα.

Σίγουρα η κατοχή ενός κουναβιού έχει πολλές απαιτήσεις, όμως αυτές δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που δίνουν πίσω.

Ως κοινότητα θέλουμε να δίνουμε νυφίτσες στον κόσμο και να μεγαλώνει η παρέα των ferretογονέων. Η όλη διαδικασία υιοθέτησης έχει τα εξής βήματα:

 • Ο υποψήφιος μελλοντικός ιδιοκτήτης μελετάει και μαθαίνει όσα περισσότερα μπορεί για τις νυφίτσες. Αυτό συμπεριλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που περιέχονται στο site αυτό.
 • Εφόσον θέλει να υιοθετήσει, συμπληρώνει την φόρμα που είναι παρακάτω.
 • Εμείς παίρνουμε την αίτηση, την μελετάμε και ορίζουμε κάποιον αντιπρόσωπο του Greek Ferret Club να κάνει προσωπική συνάντηση με τον ενδιαφερόμενο. Σε αυτή την συνάντηση ο νέος ιδιοκτήτης συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο ώστε να διαπιστωθεί οτι όντως έχει γνώσεις για τα ferrets και μπορεί να συντηρήσει υπεύθυνα ένα τέτοιο ζώο. Επίσης λύνονται απορίες ή δίνονται συμπληρωματικές γνώσεις σχετικά με ότι συμπληρώθηκε.
 • Η αίτηση μαζί με όλες τις πληροφορίες του ιδιοκτήτη και του αντιπροσώπου αξιολογείται και εγκρίνεται ή απορρίπτεται αναλόγως.
 • Εφόσον θεωρηθεί ο ενδιαφερόμενος κατάλληλος και υπεύθυνος για την ζωή ενός μικρού, καλείται να επιλέξει ποιο θα ήθελε να υιοθετήσει με επιπλέον επικοινωνία με το Greek Ferret Club ή τον αντίστοιχο αντιπρόσωπο.
 • Συμπληρώνεται μία υπεύθυνη δήλωση μεταξύ του ιδιοκτήτη και του ενδιαφερόμενου η οποία επικυρώνεται από την αρμόδια αρχή. Ο νέος ιδιοκτήτης διατηρεί αντίγραφο αυτού, ενώ το πρωτότυπο κρατείται από το Greek Ferret Club. Αυτή αναγράφει όλες τις λεπτομέρειες υιοθεσίας και είναι το νομικό έγγραφο βάσει του οποίου ο μέλλοντας ιδιοκτήτης υιοθετεί το κατοικίδιο και τον καθιστά υπεύθυνο για αυτό, καθώς και υποκείμενο προς τον νόμο όσον αφορά το ζώο ώστε το Club να μπορεί να κινηθεί νομικά και δικαστικά, είτε να απαιτήσει το ζώο πίσω σε περίπτωση ανάρμοστης μεταχείρισής του.

Οι ερωτήσεις του ερωτηματολογίου δέν δίνονται προκαταβολικά. Και αυτό διότι παρατηρήσαμε από τους πρώτους κι’ όλας ενδιαφερόμενους πως διαβάζανε μόνο όσα χρειάζονται για να το συμπληρώσουν, πράγμα το οποίο δέν είναι καλό.  Για αυτό ζητάμε να διαβαστεί όλο το site.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάση της σειράς ΕΓΚΡΙΣΗΣ των αιτήσεων, και όχι της ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ των αιτήσεων εφόσον δέν καθυστερείται η τελική επιλογή από αυτόν που έχει προτεραιότητα.

Σημειωτέον πως ο νέος ιδιοκτήτης καλείται να διαθέσει τα χρήματα για την στείρωση του ζώου και για τον εμβολιασμό του. Εάν ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να συνεργαστούμε με κάποιον συγκεκριμένο γιατρό, δέν μας κάνει διαφορά αρκεί ο γιατρός να είναι κατάλληλος. Τα χρήματα αυτά είναι:

 • 110-130 ευρώ για στείρωση αρσενικών και 130-150 ευρώ για στείρωση θηλυκών.
 • 70-120 ευρώ για εμβολιασμό (2 εμβόλια σε 2 ραντεβού με τον γιατρό με απόσταση 20 ημερών μεταξύ τους)

Στις τιμές συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για παυσίπονα και αντιβίωση τα οποία πρέπει να πάρει το ferret μετά την εγχείριση και φυσικά οι τιμές εξαρτώνται αποκλειστικά απο την χρέωση του κάθε γιατρού. Μπορείτε να δείτε τους γιατρούς που προτείνουμε εδώ.

Αστείρωτα ferret ΔΕΝ δίνονται απο το club. Μόνο δύο απο τους πολλούς λόγους είναι:

 • Τα αστείρωτα αρσενικά μυρίζουν όλο τον χρόνο περισσότερο απο τα στειρωμένα, και μυρίζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην περίοδο αναπαραγωγής.
 • Τα θηλυκά ρισκάρουν την υγεία τους όταν είναι αστείρωτα σε περίοδο αναπαραγωγής, με πιθανότητα να ΠΕΘΑΝΟΥΝ.

Μπορείτε να διαβάσετε απο ξένα sites, να ρωτήσετε γιατρούς και να κάνετε γενικότερα την έρευνά σας για να επιβεβαιώσετε πως τα δύο παραπάνω, που είναι μόνο δύο απο τα πολλά, ισχύουν.

Σε περίπτωση που δέν έχουμε προλάβει να στειρώσουμε ένα ferret το οποίο θα ζητηθεί ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μας ζητήσει να στειρώσουμε σε κάποιον συγκεκριμένο γιατρό, εάν πιστεύει οτι είναι πιό φθηνός ή πιό σωστός κτλ. Συνήθως συμφέρει τον ενδιαφερόμενο να στειρώσουμε εμείς το ζώο γιατί μπορούμε να έχουμε καλή τιμή στην εγχείριση και στα εμβόλια. Παρ’ όλο που δίνουμε τα ζώα στειρωμένα, τα εμβόλια μπορεί να τα κάνει ο νέος ιδιοκτήτης όταν μπορεί απο άποψη χρόνου ή χρημάτων, όμως δεσμεύεται να τα κάνει σε εύλογο χρονικό διάστημα απο την υπεύθυνη δήλωση που υπογράφεται.

Όμως, εάν μας ζητηθεί μπορούμε να το παραδώσουμε καί εμβολιασμένο. Ο χρόνος παράδοσης (ανάλογα και αν είναι ήδη στειρωμένο) είναι:
– 10-12 ημέρες για ανάρρωση απο την εγχείριση στο οποίο διάστημα το ζώο παίρνει παυσίπονο και αντιβίωση για διασφάλιση της υγείας του.
– 20 ημέρες απόστασης μεταξύ των δύο εμβολίων, οπότε άλλες 25 περίπου ημέρες (αν ο ενδιαφερόμενος θέλει να αναλάβουμε τον εμβολιασμό του)

Οπότε βολεύει καί τους νέους ιδιοκτήτες να τα έχουμε ήδη στειρωμένα και να δίνεται το ζώο με την υποχρέωση εμβολιασμού στο άμεσο μέλλον. Όμως επειδή δέν έχουμε χρήματα για να τα στειρώσουμε όλα, μπορεί προσωρινά να μείνει κάποιο αστείρωτο το οποίο θα στειρωθεί φυσικά μόλις μας το επιτρέψει η τσέπη μας ή μόλις διαθέσει τα χρήματα όποιος θέλει να το υιοθετήσει.

Στην υπεύθυνη δήλωση που υπογράφεται αναφέρεται επίσης η υποχρέωση του ιδιοκτήτη να τσιπάρει το ζώο, όμως είναι κάτι που θα πρέπει να αναλάβει ο νέος ιδιοκτήτης μιάς και το συγκεκριμένο είναι προσωπικό γιατι αντιστοιχίζεται το ζώο με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Η ομάδα του Greek Ferret Club απαρτίζεται απο εθελοντές και ΜΟΝΟ που διατηρούν αγάπη για τα ferrets, και θα ντρεπόμασταν να κερδοσκοπούμε χρησιμοποιώντας τα.

Το ονοματεπώνυμό σας:

Το email σας:

Κινητό τηλέφωνο:

Έχω ήδη: 0123+

Θέλω να υιοθετήσω: 123+

Η ηλικία σας:

Περιοχή διαμονής σας:

Κτηνίατρος που επισκέπτεσθε ή θα επισκέπτεσθε (Ειδικευμένος σε ferret ή εξωτικά κατοικίδια):

Όνομα ή σύνδεσμος του προφίλ σας στο Facebook (μή υποχρεωτικό):

Γιατί θέλετε να υιοθετήσετε:

Επιπλέον πληροφορίες που θέλετε να δώσετε (μή υποχρεωτικό):

Φωτογραφίες κλουβιού (που έχετε ή πρόκειται να πάρετε) & χώρου (έως 2 MB):

1: Κλουβί

2: Χώρος

3:

4:

5:

Έχω μελετήσει τα κείμενα του Greek Ferret Club, και τα έχω κατανοήσει πρίν αποστείλω την αίτηση:[recaptcha theme:light]

 •  
  3
  Shares
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •